8 ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

8 φράσεις που δεν θα τις ακούσετε ποτέ από το στόμα επιτυχημένων ανθρώπων. Είναι η ώρα να τις υιοθετήσετε και εσείς!

Εάν θέλετε να γίνετε περισσότερο επιτυχημένοι στην καριέρα σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε να υιοθετήσετε συμπεριφορές και να σκέφτεστε σας τους ανθρώπους που ήδη είναι επιτυχημένοι.

1. «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό.»

Ένα πράγμα που κάνει τους ανθρώπους επιτυχημένους είναι η ικανότητά τους να θέτουν ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση και την επίλυση προβλημάτων των πελατών. Οπότε ξεχάστε την πρόταση «δεν το κάνουμε εμείς αυτό».

2. «Δεν το γνωρίζω αυτό πως γίνεται.»

Αντί να παρατάτε με τη μια λέγοντας δεν το γνωρίζω αυτό ή δεν έχω τη γνώση να το επιλύσω αυτό, τα επιτυχημένα άτομα θα προσπαθήσουν να  βρουν τη λύση για να επιτύχουν σε ένα project ή στην καριέρα τους, πριν τα παρατήσουν.

3. «Δεν ξέρω τι είναι αυτό.»

Το να αγνοήτε δεν διώχνει το πρόβλημα μακριά. Αντιθέτως! Κάνει αυτόν που σας έθεσε την ερώτηση να αναζητήσει κάποιον άλλον που θα μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Παρόλ’αυτά, μπορείτε να είστε ειλικρινής, ολοκληρώνοντας την πρότασή σας με «..αλλά θα το βρω!» και να γίνετε περισσότερο επιτυχημένοι.

4. «Αυτό ήταν δική μου ιδέα.»

Καμία ιδέα δεν είναι ενός. Είναι το άθροισμα των εμπειριών που αποκομίζει κάποιος από τις συζητήσεις που έχετε με την ομάδα.

5. «Μισώ τη δουλειά μου.»

Προτάσεις όπως «μισώ την επιχείρηση που δουλεύω» και «το αφεντικό μου είναι ηλίθιο». Οκ, μπορεί όντως κάποιο από αυτά να ισχύει αλλά δεν πρέπει ΠΟΤΕ να κολλάτε σε αυτό. Η θετική σκέψη είναι ότι καλό, για αυτό προσπαθήστε να βγάλετε κάτι καλό ακόμα και από τη χειρότερη κατάσταση, όποια είναι αυτή. Πως; Για παράδειγμα αντί να λέτε το «δεν γίνεται τίποτα» πείτε «τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την κατάσταση;», χωρίς αυτό να αποκλείει ακόμα και την αποχώρησή σας για νέες ευκαιρίες. Η αρνητική στάση σας προσδίδει στους άλλους αρνητισμό και μειώνει την ικανότητά σας να δείτε καθαρά την κατάσταση.

6. «Δεν πειράζει.» (ξανά και ξανά και ξανά)

Επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πότε να σταματήσουν να δικαιολογούνται από τους άλλους. Αν για παράδειγμα κάποιο άτομο καθυστερεί ένα project το οποίο περιμένετε, τότε είναι η ώρα να θέσετε όρια.

7. «Είναι αδικία.»

Ο συνεργάτης που δεν συμπαθείτε πήρε προαγωγή/αύξηση, ενώ θα έπρεπε να είχατε πάρει εσείς; Όντως, μπορεί να είναι αδικία. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι. Τόσο η αδικία, όσο και η επιτυχία είναι κομμάτι της ζωή. Και μην ξεχνάτε, η επιτυχία κερδίζεται!

8. «Εμείς εδώ δεν δουλεύουμε έτσι.»

Τι θα πει «εμείς αυτό πάντα έτσι το κάναμε και δεν θα το αλλάξουμε τώρα»; Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα; Μμμμ..ένας επιτυχημένος δεν θα το έλεγε ποτέ αυτό! Μάθετε να υιοθετείτε νέους τρόπους και τεχνικές όταν αυτές ευνοούν τη διαδικασία και τα σχέδιά σας. Κανείς δεν προχώρησε μπροστά μένοντας στα ίδια.

 

 

One thought on “8 ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

  • Πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο! Πολλές φορές σκέφτομαι αυτές τις φράσεις κατά τη διάρκεια της δουλειάς αλλά τώρα που διάβασα το άρθρο θα προσπαθήσω να τις αποφεύγω και να σκέφτομαι αντίθετα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *