3 ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ

Ναι! Να ΓΙΝΟΥΜΕ πιο παραγωγικοί και αυτό γιατί κανένας δεν γεννήθηκε να είναι παραγωγικός. Ευτυχώς, η εμπειρία αλλά και οι γνώσεις μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να βρίσκουμε τρόπους που θα μας κάνουν να βελτιώσουμε την παραγωγικότητά μας. Πιστεύω θα σας βοηθήσουν 😉

1. Μη κάνετε πολλά πράγματα συγχρόνως!

spongebob

Το να κάνεις πολλά πράγματα μαζί–το λεγόμενο multitasking–όντως μπορεί να αποδίδει, επειδή θα τελειώσεις περισσότερα πράγματα. Ωστόσο, επειδή η ποιότητα μετράει, αν κάνετε πολλά πράγματα την ίδια στιγμή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα είτε να ξεχάσετε, είτε να σας έχει ξεφύγει κάποιο λάθος, ή ακόμα το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που θέλατε. Είναι προτιμότερο να θέτετε προτεραιότητες και να συγκεντρώνεστε. ( Υ.Γ. το multitasking δεν είναι αποτελεσματικό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολλών ερευνών)

2. Post-it! Post-it!

spongebob 1

Καμία δουλειά δεν έχει μόνο μια εκκρεμότητα κάθε φορά. Projects, απάντηση σε e-mail, τηλεφωνικές επικοινωνίες, meetings. Αυτό που θα έκαναν πολλοί είναι μια τεράστια λίστα με εκκρεμότητες και projects της ημέρας. Αντί να κάνετε αυτό, ξεκινήστε το πρωί επιλέγοντας μόνο τόσα καθήκοντα όσα χωράνε να γράψετε σε ένα μικρό σημείωμα post-it. Με αυτόν τον τρόπο θα επιλέξετε όλες τις κρίσιμες αρμοδιότητες και όταν τις ολοκληρώσετε, θα συνεχίσετε με τα “λιγότερο” σημαντικά.

3. 10′ μπρέικ πριν την παράδοση του project

144265603346474_animate

Αν παρουσιάζετε μια σημαντική ομιλία ή έχετε μια κρίσιμη συνάντηση με πελάτες τότε ξεχαστείτε με ένα διάλειμμα πριν τη προθεσμία. Ο χρόνος αυτός θα σας χαλαρώσει για να μπορέσετε να είστε χαλαροί και έτοιμοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *