ΔΕΥΤΕΡΟ WORKSHOP MICROSOFT & FOUND.ATION

Άκρως ενδιαφέρον το workshop της Found.ation και της Microsoft που πραγματοποιήθηκε σήμερα 29/11. Το σεμινάριο ήταν γεμάτο από χρήσιμες ομιλίες, συμβουλές, στατιστικά και συζητήσεις, για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου ‪eshop σε cloud.

Microsoft azure clod eshopΑπό τις πιο ενδιαφέρουσες ομιλίες της ημέρας, ήταν εκείνη του Δημήτρη Κουτσαναστάση της Microsoft, όπου με τον δικό του “διασκεδαστικό” τρόπο μας εξήγησε για την πλατφόρμα AZURE και τα πλεονεκτήματα να έχεις το e-shop σου στο cloud! Κεντρικό θέμα και “πλεονέκτημα” που έμεινε από το τέλος της ομιλίας του ήταν ότι:

  • Το AZURE σου προσφέρει ευελιξία, που σημαίνει ότι ένα website/eshop αν ξεκινήσει με μικρή επισκεψιμότητα, και μελλοντικά υπάρξει κλιμάκωση το
    AZURE μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να υποστηρίξει την μεγάλη επισκεψιμότητα. Πράγμα που σημαίνει ότι ο server δεν θα πέσει ποτέ.
  • Το AZURE σου προσφέρει αξιοπιστία, με 99,95% διαθεσιμότητα και 24*7*365 τεχνική υποστήριξη.

Microsoft azure clod eshop 3Ο Ιάσωνας Σπανομανώλης από το e-FOOD.gr επικεντρώθηκε στη σημασία της στρατηγικής και της αξιοποίησης των στατιστικών. Ένας από τους δείκτες που αναφέρθηκε είναι αυτός του NPS (Net Promoter Score), ο οποίος μετράει την ικανοποίηση των πελατών για το προϊόν ή της υπηρεσίας μας.

Ο Ευάγγελος Κοτσώνης,  τράβηξε την προσοχή με την προσεγμένη παρουσίασή του, με θέμα “Ικανοποίηση online καταναλωτή και ο δρόμος προς το customer loyalty”, αναφέροντας ότι οι Έλληνες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 437 ευρώ ανά 6μηνο σε Online αγορές, πραγματοποιώντας περίπου 6 αγορές. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του να ρωτάς τον καταναλωτή/πελάτη για την υπηρεσία που του παρέχεις και παρέθεσε τρεις τρόπους:

  1. θέτοντας ερώτηση στον χρήστη που πλοηγείτε στο website/eshop σου για παραπάνω από 2,5 λεπτά. Η ερώτηση μπορεί να τεθεί μέσω κάποιου pop-up window όταν ο χρήστης βρίσκετε στο site. Το ποσοστό απάντησης με αυτόν τον τρόπο είναι 2% του συνολικού traffic του website/eshop μας.
  2. συμπλήρωση ερωτηματολογίου όταν ο πελάτης βρίσκεται στο check-out του eshop. Σε αυτό το σημείο ο πελάτης μόλις έχει αγοράσει και η απάντηση του ερωτηματολογίου είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης. Το ποσοστό απάντησης με αυτόν τον τρόπο είναι περίπου 30% του συνολικού traffic του website/eshop μας.
  3. αποστολή ερωτήσεων με email, αφού ο πελάτης έχει παραλάβει το προϊόν. Το ποσοστό απάντησης με αυτόν τον τρόπο είναι περίπου 15%.

Microsoft azure clod eshop 5

Τέλος, από το 2ο Workshop για τη “Δημιουργία ενός επιτυχημένου e-shop” δεν θα έλειπαν οι λιχουδιές και ο καφές, κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο φιλική, γεμάτο συζητήσεις.

Microsoft azure clod eshop 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *